Puheenvuoro Blogi

Vuosi paketissa

Vuosi 2015 on lopuillaan, mitä sinulle jäi mieleen kuluneesta vuodesta.  Varmasti muistat vielä Pariisin terrori-iskut, sekä vielä jatkuvan pakolaisten saapumisen suurin joukoin. Pakolaisista on noussut valtakunnanuutisiin päivittäin lööppejä.

Pakolaisista keskustellaan vielä pitkään, sillä heidän sijoittamisensa pakolaiskeskuksiin ei kotouta vielä ketään. Itse en ole vielä sosiaalisessa mediassa kirjoittanut mitään pakolaisten saapumisesta, koska aihe herättää suuria tunteita monissa eri piireissä. Nyt kun vuosi vaihtuu ja suuri osa tämänkin puheenvuoro blogin lukijoita potee kinkkuähkyä. Uskalsin avata sanaisen arkkuni tälle palstalle mainitsemalla pakolaiset. Ottamatta kantaa onko kyse pakolaistulvasta, kansainvaelluksesta, pakolaiskriisistä jne.

Kansantalous näyttää kaikilla mittareilla synkältä vuonna 2016. "Jakovaraa" ei ole ollut enää vuosiin. Olisiko tässä perimmäinen syy nykyisiin talousvaikeuksiin. Olen kyllästynyt poliittisessa kontekstissa esiintyvään sanaan uudistus, kun kyseessää on leikkaus. Tämän niin sanotun "jakovaran" aikana olisi pitänyt tehdä oikeita uudistuksia, kuten potilastietojärjestelmä kohtuullisilla kustannuksilla. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä kolme ässää vuonna 2016.

Kohta on taas aika tehdä uudenvuodenlupauksia, ja aion niitä itsekin tehdä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mieleen jäi päättymätön "jauhaminen" kansantaloudesta, ilmaston muutoksesta, pakolaisuudesta ja persujen ilmestyminen yhteiskuntamme korkeimmille päätöksenteko paikoille.
Näiden juttujen seuraaminen on vienyt hemmetisti hiekkaa jo muutenkin huvenneesta tiimalasistani.
Olenkin päättänyt ens vuonna minimoida ajankäyttöni e.m. juttujen pohtimiseen.
Saas sitten nähdä mitä se tekee kohonneelle verenpaineelleni ja närästykselleni?

Käyttäjän VisaNiemel kuva
Visa Niemelä

Veikkaan, että närästys loppuu ja verenpaine laskee. Ei nämä asiat murehtimalla parane

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Surkein esitys ja pahin moka oli hallituksen epäonnistuminen tehtävässään parantaa Suomen kilpailukykyä ja poistaa budjettialijäämä.

Tämä rakennemuutoshomma olisi pitänyt saada aikaiseksi, sillä jos suhdanteet korjaavat tilanteen, jää muutos taas hoitamatta ja seuraavan kerran matalasuhdanteessa käy taas samalla tavoin, tai pahemmin.

Käyttäjän VisaNiemel kuva
Visa Niemelä

Jotenkuten näin varmaan käy.

Toimituksen poiminnat