Puheenvuoro Blogi

Hyvästi pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.

Panin tasavallan risaiseksi. Sain risaisen valtion. Voi vittu kun joskus se rasittaa. Tunkekaa innovaatiot perseeseenne. Koulutusleikkaukset, eläkeläisten heikkoa heikompi asema, ruokajonot. Kaikki toivo on menetetty. Pakolaiskriisiä on turha syyttää Suomen alasajosta. Päättäjien ylimielisyys kansalaisia ja ruskeakielisyys korporaatioiden johtajia kohtaan on tämän loppuunmyynnin saanut aikaan. Lilius nauraa matkalla pankkiin, eikä hän ollut ensimmäinen saatikaan viimeinen valtionyhtiöistä optioita nostava johtaja. Lopulta pää tulee vetävään kateen käteen eikä kiviä kannata heitellä lasitaloissa, vai miten se meni.

Ei enää lisää kurjistamista. Joo joo ollaan jo eletty 10 vuotta syömävelalla, mitä sitten ? Niin tekevät monet muutkin. Raha on halpaa ja tulee pysymään halpana toistaiseksi. En näe mahdollisuutta, että korot nousisivat.

Hallituksen jakomielitautinen innovaatiopolitiikka kusee omaan nilkkaan. Koulutusleikkaukset ja paluu vanhaan järjestelmään pois peruskoulusta. Ei mahdu tähän kirjoittajan kuulaan. Lukioista valmistellaan kaiken opiskelun vapauttamista, joka tosiasiassa vähentää koulutustarjontaa. En viitsi perustella vedin sen vain jostain. Fist pump !

Itse alkaisin etsiä säästöjä ELY keskuksista, siellä niitä virkamiehiä riittää. Norminpurkutalkoot käyntiin. Ehdotan, että jokainen tätä blogia lukeva käy etsimässä ELY-keskuksen sivustolta säästököhteen, ja kommentoi kommenttikenttään. Lähetän sitten tuloksen YLE:lle. Heitelkää ihan hatusta, kun meillä on tarpeeksi kaikenmaailman dosentteja. Fist pump !

Nyt pitää mennä nauhoittamaan musiikkia, muuten tulee liian vakava ilta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tuossa oli kaksi asiaa joita olen tykönäni pohtinut, pakolaiset ja valtion velka. Molemmat toki ovat ongelmia mutta onko kumpikaan syyllinen Suomen rämpimiseen. Suomi oli suossa jo ennen kuin yksikään pakolainen (nyky mittapuussa) oli tänne jalallaan astunut, eikä se velkakaan aina ole pelkästään negatiivinen asia, siis jos se osattaisiin sijoittaa tuottavasti.

Käyttäjän VisaNiemel kuva
Visa Niemelä

Korjausvelkaa on vaikka millä mitalla. Velkarahaa kiinni infraan ja reilusti, niin lähtee talouden pyörät pyörimään. Jokainen uudistuksissa pois annettu opintotuen euro jää varmasti pysyväksi heikennykseksi, vaikka paremmat ajat joskus koittaisivat.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jostainhan koulutetuille täytyy löytyä toimi tai virka. Jos ei niitä ole tarpeeksi pitää ne keksiä. Järkevää tai ei. Ei ainakaan ole järkevää kouluttaa maistereita tai tohtoreita lapionvarteen tai sorvin ääreen (entisellä tittelinimellä työläisiksi).

Käyttäjän VisaNiemel kuva
Visa Niemelä

Eipä nykyään paljon kaivata ojankaivajia, vaikka aikanaan niitäkin oli paljon.

Toimituksen poiminnat